Január 16–27.: Fajok vetélkedője!

Már két tanévben sikerrel teljesítettük a Román Madártani Egyesület által meghirdetett Természetbarát iskolák program tevékenységeit. Első évben kiérdemeltük, második évben sikeresen megtartottuk a táblácskát, ami természetbarát iskolának nyilvánította a Csiky Gergely Főgimnáziumot.

A projekt egyik legnépszerűbb tevékenysége a Fajok vetélkedője elnevezésű online verseny, melynek megyei szakaszára január 16–27. között kerül sor.

Az idei verseny egy frissített, korszerűsített grafikával rendelkező, új platformon lesz megszervezve, a quizz.sor.ro oldalon. A versenyen való részvételhez minden résztvevőnek (diákoknak és tanároknak egyaránt) regisztrálnia kell, azoknak a résztvevőknek is, akik már regisztráltak a régi platformon. Fontos a személyes adatok helyes kitöltése és a profil aktiválása.

A személyes profil létrehozásához email-cím használata szükséges, egy email-címmel csak egy profil hozható létre. Azok a tanulók, akik még nem rendelkeznek email-címmel, használhatják szüleik címét.

A tesztek 20 kérdésből fognak állni, a megoldásra egyenként 30 másodperc áll a versenyzők rendelkezésére. A helyes válaszok 1 pontot érnek, a helytelen válaszok esetében az oldal az elért pontszámból automatikusan levon 1 pontot, a „nem tudom” válasz pedig 0 pontot ér.

A vetélkedő során a tanulók a regisztrációkor kitöltött, osztályra jellemző tesztet látják majd.

A versenyen a diákok az iskolából vagy otthonról vehetnek részt. A versenytesztek egyetlen alkalommal oldhatók meg, de előtte lehet gyakorolni a weboldalon.

Hajrá, csikysek! Őrizzük meg idén is a Természetbarát iskola címet!