Sapientia-bemutató a Csikyben

[Fotó: Ilona János]

Két év kihagyás után újra felvételi tájékoztató körútra indultak a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem képviselői. November 14. és 18. között 50 településen közel 100 középiskolába jutottak el a hallgatókból álló diákcsapatok, hogy a képzéskínálatról és a sapientiás életről beszámoljanak. Aradra, a Csiky Gergely Főgimnáziumba november 16-án, szerdán érkeztek meg, s a bemutatón a végzőseink mellett egy tizenegyedikes osztály is részt vehetett.

A Csikybe látogató négytagú csapat tagjai voltak: Biró Eszter (EMTE, Csíkszeredai Kar, Kommunikáció és közkapcsolatok szak), Naphegyi Anna (Kolozsvári Kar, Filmművészet szak), Sipos Botond (Marosvásárhelyi Kar, Mechatronika szak), és Gödri Csilla, PR-menedzser. Értelemszerűen a Csíkszeredai Kar képzéskínálatát Biró Eszter mutatta be, a Kolozsvári Karról Naphegyi Anna, a Marosvásárhelyi Karról, illetve a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központról pedig Sipos Botond beszélt.

Hangulatos kisfilmek, avagy zenés virtuális séták megtekintésével érezhettük át kissé az egyetemi hangulatot, és a fontosabb információk átadása mellett saját tapasztalataikat is megosztották velünk a sapientiás diákok. Szó volt a mesterképzési lehetőségekről, illetve az egyetem után választható foglalkozásokról is.

A rendelkezésre álló ötven perc hamar eltelt, s végül már nem jutott idő, sajnos, kérdések feltevésére, például arra vonatkozólag, hogy miért is éri meg egy partiumi diáknak a viszonylag messzi Marosvásárhelyen vagy Csíkszeredában folytatni tanulmányait az érettségi után. De a közvetlen tájékozódásra lesz még alkalom, hiszen jövő márciusban előzetes egyeztetés alapján minden pénteken meg lehet majd látogatni az egyetem helyszíneit a Sapientia Nyílt Napjain. Erről bővebben a www.sapientia.ro honlapon tájékozódhatunk.

« A 2 »