Játékos nyelvi vetélkedő a magyar nyelv napjára

Idén újra jelenléti részvétellel szerveztük meg november 14-én a magyar nyelv napja alkalmából azt a játékos nyelvi vetélkedőt, amelyen iskolánk és az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola diákjain kivül még 7 megyebeli magyar iskola vett részt, összesen 52 diákkal.

A verseny hétfőn, 13 órakor kezdődött az iskola Tóth Árpád dísztermében. A csapatok tagjai egy rövid bevezető, ismerkedés és közös ebéd elfogyasztása után belevágtak a 13 feladatból álló vetélkedőbe. A versenyzők különféle feladatokkal küzdöttek meg a verseny során: érdekes keresztrejtvényekkel, szólásokat, közmondásokat tartalmaző feladatokkal. A szűk másfél óra versenyidő alatt a csapattagok közül mindenki legalább egy feladat megoldásával segítette társait.

A négy tagú zsűri minden feladat után kézhez kapta a csapatok megoldott feladatlapjait, pontozta azokat, így a végén az eredményre sem kellett hosszú ideig várni. A verseny nagyon szoros volt, a dobogós helyek az utolsó feladatoknál dőltek el, így feszültségben sem volt hiány.

A szoros csapatverseny eredménye tehát a következőképpen alakult:

I. díj: Phoenixek – Csiky Gergely Főgimnázium, Arad

II. díj: Nyelvi Ászok – Pécskai 2-es számú Általános Iskola

III. díj: Harcias Hörcsögök – Pécskai 2-es számú Általános Iskola

Dicséret: Ceruzák – Csiky Gergely Főgimnázium

A nyerteseket oklevéllel és értékes könyvekből álló könyvcsomaggal jutalmaztuk.

A vetélkedő megszervezését a Communitas Alapítvány támogatta, a Szabadság-szobor Egyesületen keresztül. Köszönjük nekik!

« A 2 »