Több mint nyolcszáz pályamű… 2. csikys helyezés

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület által meghirdett pályázat díjazottjai

A 2021–2022-es tanévben a Csiky Gergely Főgimnázium négy középiskolása nevezett be a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület által meghirdetett természetvédelmi-irodalmi pályázatra próza kategóriában. Közülük Kátai Tímea Zsófia, XII. B osztályos tanulónak sikerült helyezést is elérnie, kategóriájában 2. díjban részesült, így részt vehetett a 2022. október 21-én megrendezett díjkiosztón.

Gratulálunk Timinek a nagyon szép eredményhez, hiszen szépirodalmi kategóriában összesen 816 pályamű született a pályázatra.

Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjuk a díjkiosztóról.

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület október 21-én tartotta a hetedjére meghirdetett, Erdők ölelése, vizek csobogása című természetvédelmi-irodalmi vers, próza-, meseíró és természetfotós pályázatának díjátadó ünnepségét Budapesten, Vajdahunyad várában.

A pályázaton három korcsoportban (6–9 évesek, 10–14 évesek, 15–19 évesek) összesen 9 kategóriában 51 gyermeket díjaztak.

A rendezvényre Magyarország minden pontjáról jöttek résztvevők, valamint a határon túlról is. A díjátadó ünnepséget az Agrárminisztérium részéről Szentpéteri Sándor főosztályvezető nyitotta meg, majd Finta Éva, József Attila-díjas költő, irodalomtörténész, tanár, a Magyar Írószövetség tagja értékelt, aki egyben a pályázat zsűrielnöke is volt. Az irodalmi zsűri további tagjai: Kozák Mari költő, Kerecsenyi Éva költő és tanár, Mohácsi Attila színművész, Balku László író, újságíró.

Az irodalmi értékelés után a természetfotós kategória következett. Itt is a zsűrielnök értékelt: dr. Bakó Gábor légi fényképész, kamerakonstruktőr.

Értékelő beszédet mondott még Halász Judit Kossuth-díjas színművésznő, és előadta Petőfi Sándor A Tisza c. versét.

Kátai Tímea Zsófia

« A 2 »

A pályázat díjátadó ünnepségéről videót is készítettek a szervezők, ez alább tekinthető meg.