Csikysek a Kisiratosi Falunapon

Mivel iskolánkban a nyár folyamán is folytatódnak a felújítási munkálatok, az elképzelés, hogy a vakációban is tartsuk a kapcsolatot a szülőkkel, diákokkal, az Arad megyei magyar közöséggel a kirándulásokra és táborokra korlátozódott. És akkor jött az ötlet: a nyári falunapokon ajánljuk fel segítségünket a szervezőknek.

De senki ne gondolja, hogy a csikys tanárok vagy diákok bográcsost főznek vagy sört csapolunk. A cipész maradjon a kaptafánál: kézműves foglalkozásra hívtuk a gyermekeket. Az első alkalom júniusban a Pécskai Magyar Napokon volt. Július 23-án szombaton pedig a kisiratosi rendezvényen állítottuk fel az iskola sátrát. A kisebb-nagyobb gyermekek kipróbálhatták tehetségüket: gipszfigurákat festettek, könyvjelzőket készítettek. Boldogan engedték el a fantáziájukat és vitték haza az általuk készített tárgyakat. Ügyességi játékokkal is készültünk. Amíg a szülők szórakoztak, addig a gyermekek a csikys tanító nénik és tanárok irányításával munkálkodtak. Ahogy a képeken is látszik, még a sötétedés sem volt akadály sem nekünk, pedagógusoknak, sem a gyermekeknek.

Jó érzés ezeken az eseményeken látni és hallani a magyar szót a felnőttek és a kisebbek szájából is. A nyár további részében még találkozhatnak a Csiky Gergely Főgimnázium kézműves sátrával Simonyifalván, Ágyán és Majláton.

[Fotó: Spier Tünde, Viszhányó Aranka]

« A 2 »