Százszorszép, 2012

szazszorszep-0 Június 3-án, vasárnap délután került sor a Kölcsey Színpad Százszorszép gyermekcsoportjának előadására, a Minorita Kultúrházban.

Erre három korosztály is készült, három külön előadással. Az első fellépők a legifjabb színészek voltak. Az ötödikesekből álló csoport egy Mátyás királyhoz fűződő történettel állt a közönség elé, a többek által is ismert A tök és a csikó című mesével. Ebben tizenhét ötödikes és három „meghívott színész” (kisebb, illetve nagyobb osztályból) vett részt. (A bemutatott darabok szereposztását itt tekinthetjük meg.)

Ezután a már némi tapasztalattal rendelkező hatodikosok következtek, akik a Kerek tallér című mesével próbálták jókedvre deríteni a közönséget, sikerrel.Az előző csoporthoz hasonlóan, köztük is „megbújt” egy „kakukktojás”, azaz egy „meghívott színész” a többi tíz hatodikos között.

Az est harmadik és egyben utolsó előadása a hetedikesek és a nyolcadikosok már jól összeforrt csapatáé volt. Ők a Hófehérke és a hét törpe paródiájával, a Hócsúnyácska és a hét törpince című mesével nevettették meg a közönséget. A tizenegy tagú csoportban egyetlen „kakukktojás” sem akadt, ezenkívül tudni kell, hogy néhányan már lassan 5 éves színpadi tapasztalattal  rendelkező „színésznek” számítanak.

Miután minden csoport közös terve – a közönség megnevettetése, szórakoztatása – kiválóan sikerült, a Minorita Kultúrház nagytermét zsúfolásig megtöltő publikum tortával, virággal, énekkel, felállva köszöntötte Ujj Ágnes tanárnőt születésnapja alkalmából. Ő volt az, aki ugyanakkora lelkesedéssel és csodálatraméltó türelemmel, mint korábban, mindegyik előadás alkalmával, most is felkészítette a három csoportot erre az estére, aki megrendezte az előadásokat, s aki nélkül a próbák, majd a fellépés csodás hangulata sem jöhetett volna létre. Köszönjük szépen, Ági néni!

[Fotó: Ilona János]