Bentlakási évzáró

Tábortűz, pillecukor-sütés és ének – hangulatos tanévbúcsúztatás a bentlakás udvarán [Fotó: Rónai Zoltán]

Egy meleg, ám kellemes szerdai napon, június 8-án a Csiky Gergely Főgimnázium kollégiumában szokatlan nyüzsgés vette kezdetét. A bentlakó diákok (és mások is) a tanévet búcsúztatták, egy kis kerti sütögetés és tábortűz keretében. Nem csak a diákok voltak jelen, hanem osztályfőnökeink, igazgatóink és az intri pedagógusai is.

A program díjkiosztással kezdődött. Azok a diákok, akik a tanév során versenyeken vettek részt, vagy iskolán kívüli tevékenységen mutatták meg tehetségüket, jutalomban részesültek. Gazdasági versenyeken való részvételért Tóthpál Renáta és Szente Gabriella tanárnők jóvoltából különdíjban részesült Andrási Rafael és Sabău Vanesa (XI. C). Ilona János tanár úr az aktív weblapszerkesztésért Szabó Sárát, az iskola bemutató videójába fektetett rengeteg munkáért pedig Rónai Zoltánt (XI. A) jutalmazta. Nyári Melinda tanárnő a magyar tantárgyversenyeken és irodalmi pályázaton résztvevő Andrási Rafaelt (XI. C) és Kátai Tímea Zsófiát (XI. B) díjazta. Végül az iskola diáktanácsának vezető tagjai is jutalomban részesültek, a közösségért végzett munkájukért: Andrási Rafael, Bíró Gergő (XI. C), Diel Eduárd, Miklós Ádám, Rónai Zoltán (XI. A).

A rövid díjkiosztó után a diákok az udvarra vonultak, ahol a XI. B osztályfőnökének, Hasas Paul tanár úrnak a segítségével kezdetét vette a sütögetés. A tanulók segítőkészek voltak, mindenben segítettek, utána a jó munkát végzettek elégedettségével nagy étvággyal láttak neki a sült finomságokhoz. A vacsora jó hangulatban telt, tanárok és diákok együtt étkeztek. Az intri udvara hangos volt a jóízű nevetéstől és humoros társalgástól.

A vacsora után játék és tábortűz vette kezdetét. A tűznél pillecukrot is lehetett sütni (gyanítom, sokaknak ez tetszett a legjobban), de hangulatos zene is szólt, Aranyos Norbert (X. C) és Rónai Zoltán (XI. A) gitárral kísérték az örök, klasszikus dallamokat, amelyeket a diákok választottak ki.

A tanároknak és diákoknak egyaránt tetszett ez a kis program, így közösen megegyeztünk, hogy a jövőben még biztos tartunk hasonlót. Ez az összejövetel remek alkalom volt arra, hogy együtt legyünk és kicsit jobban nyissunk egymás felé, hisz ezt a vírushelyzet miatt sokáig nem tehettük meg. De most itt vagyunk és együtt ünnepeltünk egy mindenki számára közös otthonban: a Csiky bentlakásában.

[Fotó: Ilona János, Rónai Zoltán]

« A 2 »