Vendégünk lesz a Fontanus Központ

Május 31-én, kedden 10 és 13 óra között a Csiky Gergely Főgimnázium V–VI. osztályos diákjainak mutatja be népszerű társasjátékait a Fontanus Központ. A játékok kipróbálása mellett, a látogatás időtartama alatt, vagy később, online formában bárki vásárolhat is a bemutatott termékekből.

A Fontanus Központ egy magánfinanszírozású kutatóközpont, amely az ember fejlődését, az ember és a valóság kapcsolatát állítja kutatásai és projektjei középpontjába. Mindezt különböző tudományterületek – filozófia, orvostudomány, nevelés- és sporttudomány stb. – ismeretanyagának összekapcsolásával vizsgálja.

A központ alapítói és munkatársai elsősorban azért dolgoznak, hogy a különböző tudományterületek ismeretanyagait összekapcsolva újszerű, gyakorlati tudáshoz jussanak, fejlesztő oktatási módszertanokat, módszereket, eszközöket hozzanak létre, valamint a kutatások eredményeit, ismeretanyagát hazai és nemzetközi szinten is elérhetővé, megismerhetővé tegyék.

A Fontanus Központ fejlesztette ki a Castle of Mind (CoM) társasjátékot, mely 2019-ben az Év társasjátéka díjat is elnyerte. Ennek már létezik a gyermekek számára kifejlesztett változata is. Magyarországon a társasjáték megvásárolható online, valamint számos modell- és hobbibolt is forgalmazza azt.

Ugyancsak a Központ szellemi terméke a Water Skyball (WSB) nevű vízi páros sportág, ami mára már önálló sportággá vált, bajnokságokat is rendeznek belőle.

Termékeikről az ITT elérhető, linkekkel kiegészített bemutatkozó anyagban olvashatunk.