Kisiskolások versenyei

Horváth Szilvia Viktória szaval a Kányádi Sándor országos szavalóversenyen, Varsolcon

A két éves kényszerpihenő után idén tavasszal gőzerővel beindultak a versenyek. Május 15-én három helyszínen, három országos versenyen mérték össze tudásukat a kisiskolások: Varsolcon a Kányádi-versek szerelmesei, Marosvásárhelyen a matematikát kedvelők, Déván pedig a kis nyelvőrök.

A Szilágy megyei Varsolcon XXII. évadát rendezték meg a Kányádi Sándor országos szavalóversenynek. Három kategóriában 15 megye közel 100 kisdiákja mondott verset. Iskolánkat a II–III. osztályosok versenyében Horváth Szilvia Viktória III. A osztályos tanuló képviselte. Ahogyan egy hete a regemondásért, ez alkalommal is különdíjban részesült, a Varsolci Általános Iskola különdíját hozhatta haza. Gratulálunk, csak így tovább a következő versenyeken is!

Marosvásárhelyen a Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny országos fordulója zajlott. XXI. alkalommal gyűltek össze a matematikát, a logikus gondolkodást kedvelő III. és IV. osztályos tanulók az ország magyar tannyelvű iskoláiból. Idén 16 harmadikos és 20 negyedikes mérte össze tudását. A III. osztályosok között Arad megyét Feier Petra Anna III. A osztályos tanuló képviselte, miután a megyei döntőn a legtöbb pontot sikerült összegyűjtenie. Az országos megmérettetésen nem sikerült a díjazottak közé kerülnie, de rengeteg élménnyel gazdagodott, és új barátokat szerzett.

« A 2 »