Madarak és fák napja

„A madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe, amelynek célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse.” (Wikipédia)

A Csiky Gergely Főgimnázium elemi osztályos diákjai május 10-én változatos tevékenységekkel ünnepelték meg a Madarak és fák napját.

Az I. A osztályosok, Vincze-Német Julianna tanító vezetésével képzeletbeli erdőbe utaztak, ahol találkoztak az erdei fákkal és lakóikkal, a madarakkal, majd a hónapok és napok elnevezését is felsorakoztatták egy padlóképben kirakott fára.

A másodikosok, Almási Valéria tanító nénivel először darabokból összerakták a madarakat és fákat abrázoló képeket, majd élethűen festették ki őket.

A III. A-ban (tanító: Viszhányó Aranka) drámajátékkal ünnepelték a tölgyfa 100 éves születésnapját, majd egy nagy faliképet raktak ki madárrajzaikból. A nap során egy, a Genially alkalmazásban megalkotott feladatsorban is a madarakkal és fákkal foglalkoztak.

A III. B-ben (tanító: Bálint Erika) sem maradt el a megemlékezés. Wordwall alkalmazásban adtak számot tudásukról, madarakat, fákat színeztek, majd egy igazi kis fa is „megszületett”, rajta origami madárkákkal.

Kurunczi Enikő tanító tanítványai, vagyis a negyedikesek, csapatokban dolgoztak. Természetesen a madarakról és a fákról szóltak a változatos, érdekes feladatok.

Ez a nap a természet, az élővilág védelmének a napja volt. Minden gyermek élvezte a rendhagyó tevékenységeket. Felhívtuk diákjaink figyelmét arra, hogy környezetünk védelme mindannyiunk közös feladata.

« A 2 »