Az Aradi Magyar Majálison a Csiky-s pedagóguscsapat

[Fotó: Kurunczi Ferenc]

Szombaton, május 7-én, az Aradi Magyar Majálison a Csiky Gergely Főgimnázium pedagógusainak egy nagy csapata is aktívan részt vett.

Sátraink alatt elsősorban a kézműves foglalkozásoké volt a szerep, de a logikai és általános műveltségi játékok is helyet kaptak. A kisebb és nagyobb gyerekek különböző technikával készíthettek képeslapot, ajándékártyát, hűtőmágnest, hurkapálcikára tavaszi díszeket, virágokkal és pillangókkal díszített koronát. De volt ott jó néhány érdekfeszítő sakkjátszma és Európa országait tartalmazó puzzle is. Aki pedig az ügyességét szerette volna felmérni nekiállhatott az óriás-jengának.

És ha minden jól ment, az ügyes kezek jutalma csokis vagy lekváros gofri lett, amit a tanárnők reggel 10-től délután 6 óráig kitartóan kevertek, sütöttek.

A tevékenységnek nem csak az volt a lényege, hogy lefoglaljuk a gyerkőcöket, hanem hogy mindenki jól érezze magát és lehessen egy jót beszélgetni gyerekkel, szülővel egyaránt. Ez a nap igazolja azt, hogy ha a csapat összefog és lelkesen áll a dolgokhoz, akkor az csak jól sülhet el.

[Fotó: Kurunczi Ferenc, Páll Mária]

« A 2 »