Vidám Versek Versmondó Versenye

Díjazott másodikosok és negyedikesek a VVVV megyei fordulóján

Egy év kihagyás után, 2022. március 18-án ismét sor került a VVVV megyei fordulójára az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskolában. A gyermekek négy korcsoportban, az előkészítő és I–II., a III–IV., az V–VI., valamint a VII–VIII. osztályosok kategóriájában mérték össze előadói tehetségüket.

Iskolánkat kilenc tanuló képviselte: három másodikos (tanítójuk Almási Valéria), két negyedikes (tanítójuk Kurunczi Enikő), illetve szintén két-két diák a hatodik és nyolcadik osztályokból (felkészítő tanáraik Nagy Anikó és Nyári Andrea).

A díjátadást követően egyikük sem távozott üres kézzel. A II. osztályosok közül Lehoczky Balázs Attila I. díjas lett, Boros Hanna Zselyke II. helyezést ért el, Kovács Lilla Flóra pedig dicséretben részesült. A negyedikes Nyári Eszter Boglárka II. helyezéssel tért haza, osztálytársa, Popescu Hannah Zara a III. díjat érdemelte ki. Hatodikosaink közül Derzsi Alexa dicsérő oklevelet, Bíró Mátyás pedig részvételi oklevelet kapott. A legnagyobbak korosztályában a nyolcadikos Baumann Brigitta III. helyezett lett, míg a szintén nyolcadikos Szél Emese dicséretben részesült.

A szatmárnémeti országos döntőre három csikys kisdiák utazott: Lehoczky Balázs, Boros Zselyke és Nyári Eszter.

A 20. alkalommal megrendezett Vidám Versek Versmondó Versenye országos fordulója április 2-án zajlott a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. 13 megye 110 szavalóját hallgatta és díjazta a szakmai zsűri. Nagy volt az öröm az eredményhirdetést követően, hiszen a II. osztályos Lehoczky Balázs dicséretben részesült. Gratulálunk neki és minden lelkes résztvevőnek!

[Fotó: Almási Valéria, Nagy Anikó, Tari Ibolya]

« A 2 »