EMTER 2022 – matematika, informatika és fizika verseny

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara idén is megszervezi az EMTER matematika, informatika, fizika versenyt, amelyre a jelenlegi tanév XI. és XII. osztályos diákjai jelentkezhetnek.

A regisztráció március 21. és április 21. között aktív, a versenyre pedig 2022. április 30-án kerül sor.

Miért érdemes részt venni az EMTER versenyen?

  • mert a díjazottak az érettségi jegytől függetlenül 10-es jeggyel felvételt nyernek a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának bármelyik reál szakjára: Informatika, Számítástechnika, Automatika és alkalmazott informatika, Gépészmérnöki, Mechatronika, Infokommunikációs hálózatok és rendszerek (Távközlés) szak;
  • mert a 70 % fölötti teljesítményt elérők számára a versenyen szerzett jegyet elfogadják a felvételi jegy második komponenseként (a 2022-es felvételi jegy összetétele: 25 % érettségi átlag + 75 % az érettségi vizsgán matematikából, fizikából, vagy informatikából elért jegy)ç
  • mert függetlenül attól, hogy a versenyző még nem XII. osztályos, ha jól teljesít, akkor eredménye számítani fog majd az egyetemi felvételinél.

A tematikával, a mintatételekkel, és a korábbi években feladott tételekkel kapcsolatosan a verseny honlapján (emter.ms.sapientia.ro/) találunk információkat.