Szakmák napja a Csiky Gergely Főgimnáziumban

Március 9-én, szerdán a Csiky Gergely Főgimnázium kollégiumában megtartottuk a szakmák napját, melynek elsődleges célja a diákok pályaválasztásában való segítségnyújtás. A változatos tevékenységek révén a turizmus és közgazdaságtan rejtelmeibe avattuk be a tanulókat.

Megpróbáltunk a nyolcadik osztályos korosztály számára érdekes, vidám, mégis komoly tartalommal megtöltött foglalkozásokat szervezni.

A tevékenységsort Tóthpál Renáta aligazgatónő indította. Bemutatta a 2022–2023-as tanév kínálatát, majd bővebben kitért a szakoktatás területére. A bemutatót műhelytevékenységek követték, melyeket iskolánk szaktanárai irányítottak. Minden csoport más-más tematikájú ízelítőt kapott a szaktantárgyakkal kapcsolatos tudnivalókból.

A diákok a nap végén értékelték a látottakat és hallottakat, majd mi, szaktanárok is kifejtettük véleményünket a pályaorientációs nap hatékonyságáról.

Az eredmények azt mutatták, hogy a pályaválasztás előkészítése minden évfolyamban kiemelt feladat kell, hogy maradjon. A gyermekek szakmákról szerzett ismereteit folyamatosan kell bővíteni. Csapatban kell gondolkodnunk, és önismeretünket folyamatosan fejlesztenünk kell, hogy tisztában legyünk értékeinkkel, kiemelkedő képességeinkkel, és reálisan lássuk a fejlesztendő területeinket is.

[Fotó: Lévai Ildikó, Szente Gabriella]

« A 2 »