Itt (volt) a farsang, áll(t) a bál…

Negyedikes farsangolók a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében

A Csiky Gergely Főgimnázium elemi osztályosai is száműzni szerették volna a telet. Három helyszínen zajlott a télbúcsúztató farsangi buli. A Főgimnázium épületében tanuló másodikosok és negyedikesek, valamint a minorita rendházban iskolába járó elsősök és harmadikosok február 22-én, a bölcsőde épületében tanuló előkészítősök pedig február 25-én öltöztek jelmezekbe.

Idén nem volt témához kötve a jelmezválasztás, minden gyermek kedve szerint választott maskarát. Hercegnők, harcosok, mesehősök, bohócok, cowboyok, indiánok, kalózok, boszorkányok, tűzoltók és sok más érdekes jelmezbe öltözött gyermek töltötte vidám játékkal, tánccal, vetélkedőkkel az erre szentelt délelőttöt. Az I. A osztályosok a 100. iskolai napot is megünnepelték, a III. A-sok pedig egy interaktív vetélkedőn összefoglalták a vízről tanultakat. A szülőknek köszönhetően a friss fánk és az üdítő sem maradt el.

A farsangi mulatság végén az RMDSZ Arad megyei Nőszervezetének ajándékait kapták a kisiskolások: egy-egy oklevelet és könyvet. Ezúton is köszönjük.

[Fotó: Tanítók]