Megérkezett a médiaműhely alapfelszerelése

[Fotó: Ilona János]

Amint azt decemberi bejegyzésünkben közzétettük, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően, a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságától 800 ezer forint támogatásban részesültünk egy iskolai médiaműhely felszerelésére.

A médiaműhely keretében fotó- és filmstúdiót, illetve iskolarádiót szeretnénk működtetni, ahol diákcsoportok tanári és szakemberi segítséggel, irányítással készítenek az interneten is bemutatható vizuális és hanganyagokat, kisfilmeket, interjúkat, tudósításokat, illetve később akár összetett műsorokat is. Célunk, hogy a diákjainkat minél szélesebb körben tudjuk képezni anyanyelven, hatékony, színvonalas oktatást biztosítva, illetve hogy minél több magyar szülőt tudjunk elérni s megismertetni velük iskolánk munkáját, azért, hogy az anyanyelvi oktatást válasszák gyermekeik számára.

Decemberben a támogatási összegből a fotó-és filmstúdió alapfelszerelését sikerült megvásárolni. Ehhez tartozik egy középkategóriás tükör nélküli (MILC) Nikon fényképezőgép kétféle objektívvel, vakuval, külső mikrofonnal és fotótáskával, egy motoros stabilizátor, egy háromlábú videóállvány, egy egylábú (monopod) fotóállvány, egy stúdiómikrofon, két stúdiólámpa, egy változtatható színhőmérsékletű LED körlámpa és egy kis méretű fehér háttérkarton. Ahogy az alábbi fotókon is látszik, az elmúlt napokban végzős diákok egy csoportjával összeraktuk és kipróbáltuk a kapott felszerelést.

Az iskolarádió megvalósításához, illetve a stúdió berendezéséhez nagyobb összegre lesz szükség, ezért a továbbiakban is igyekszünk pályázati lehetőséget találni.

« A 2 »