Újabb korszerűsítések bentlakásunkban a Magyar Kormány támogatásával

Az Alma Mater Alapítvány A Csiky Gergely Főgimnázium kollégiumának fejlesztési támogatása címet viselő, BGA/225/4/2021 számú pályázatának köszönhetően, a Magyar Kormány részéről 6 millió forint támogatásban részesült iskolánk betlakása.

A támogatás elsődleges célcsoportja a bentlakó diákok közössége, akik számára szeretnénk jó körülményeket biztosítani kollégiumunkban.

Ennek érdekében számos korszerűsítést hajtottunk végre a pályázat segítségével. A lakószobák új ruhásszekrényekkel, szalagfüggönyökkel, paplanokkal és párnákkal gazdagodtak. Emeletenként két-két hűtőszekrényt helyeztünk el a diákok részére, ez összesen hat új hűtőszekrényt jelent. A manzárdon található fürdőszobákba 4 új zuhanytálca és zuhanykabin került. Sikerült három régi nyílászárót is kicserélni: az első emeleti lépcsőfeljáró hatalmas ablakát, ami nagyon rossz állapotban volt, illetve az informatikaterem és az első emeleti folyosó ablakát is.

Számos sporteszközt szereztünk be, úgy mint különféle labdákat, ütőket, súlyzókat, játékokat, ezenkívül három kültéri fitnesszgépet – erőgépet, futópadot, biciklit – is felszereltünk, a meglévő lépcsőzőgép mellé. Ez utóbbit egy korábbi pályázat nyomán, szintén a Magyar Kormány támogatásával vásároltunk meg, így jelenleg négy kültéri fitnesszgép áll diákjaink rendelkezésére a bentlakás udvarán.

A korszerűsítések következtében reméljük, hogy a bentlakásunk vonzóbb lesz az Arad megyei diákok körében és egyre többen fogják ezáltal is a magyar oktatást választani.

Az iskola vezetősége nevében köszönjük Magyarország Kormányának a sok támogatást, amivel hosszú évek óta segíti bentlakásunkat és iskolánkat!

[Fotó: Gerebenics Mihály, Sas Ibolya]

« A 2 »