Legyünk mi is Természetbarát iskola!

Ezzel a felhívással fordultunk iskolánk tanulóihoz 2020 őszén, majd beneveztünk a Román Madártani Egyesület által meghirdetett Természetbarát iskolák programba. A projekt az ökológiai nevelést és a biodiverzitás növelését tűzi ki célul, néhány egyszerű természetbarát tevékenység kivitelezésével.

Sikeresen teljesítettük a verseny szabályzatában kért tevékenységeket: télen etettük az itt telelő madarakat, színes matricák ablakra ragasztásával próbáltuk megakadályozni a madarak ablaknak való ütközését, tavasszal figyeltük a visszatérő vándormadarakat, ünnepeltük a természetvédelemhez kötődő világnapokat, online madár-felismerő versenyen vettünk részt. (Mindezekről az iskola honlapján is beszámoltunk.) Munkánk eredményes volt, az elmúlt tanév végén megkaptuk a Román Madártani Egyesülettől a Természetbarát iskola címet igazoló táblácskát és egy szép albumot is.

A 2021–2022-es tanévben meg szeretnénk őrizni az elnyert címet. Az itt telelő madarak etetése már javában folyik. Ezekben a hideg napokban nem szabad élelem nélkül hagyni a már etetőhöz szokott madarakat.

A program másik, a diákok által kedvelt tevékenysége ezen a héten indul. Január 17-e és 28-a között zajlik a Fajok vetélkedőjének megyei szakasza a quizz.sor.ro oldalon. Legalább 5 diák kell hogy képviselje az iskolát az online versenyben, de akár az iskola minden diákja is benevezhet. A regisztrációhoz segítséget nyújthat a következő útmutató: https://www.youtube.com/watch?v=gwghfDe4cgU.

Hajrá, csikysek! Maradjunk az idén is természetbarát iskola!