Magyar nyelv napi ünneplés a gimnáziumi osztályok körében

Ajándékkönyvek az online verseny eredményes résztvevőinek

Egy év kihagyás után az idén az Arad megyei magyar V–VIII. osztályos diákok, az Aurel Vlaicu Általános Iskola, és a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai, ha csak online térben is, de ismét együtt ünnepelhették a magyar nyelv napját. Az ünneplés egy online játékos nyelvi csapatos vetélkedő keretén belül zajlott.

A vetélkedő során a benevezett csapatok tagjai a magyar nyelv szépségeit és nehézségeit megcélzó feladatokat kellett hogy teljesítsenek, a wordwall játékos applikáció segítségével megszerkesztett játékokkal. A versenyzők a feladatok linkjeihez egy Zoomos találkozó keretén belül jutottak hozzá, ahol a verseny közben technikai segítséget is kaphattak a szervező magyartanároktól (Nyári Andrea, Nyári Melinda és Nagy Anikó).

A versenyre a megyéből 8 csapat (Szupercsapat – Erdőhegy, Kisokosok – Kisiratos, Kakaóscsiga – Zerind, Taquito – Zerind, Agymanók – Ágya, Férgek – Pécska, Bohókás Baglyok – Pécska), az Aurel Vlaicu Általános Iskolából 1 csapat (Pilóták), a Csikyből pedig 4 csapat (Csikirályok, Kultúr Kommandó, Túrórudik, Kalandorok) nevezett be és vett részt.

A szűk egyórás versenyidő alatt a csapattagok nemcsak a tárgyi tudásukról tettek tanúbizonyságot, hanem a gyorsaságukról (a feladatok időhöz kötöttek voltak) és az internetes oktató játékokkal kapcsolatos tudásukról is. A felmerülő kisebb-nagyobb technikai gondok ellenére a diákok visszajelzései nagyon pozitívak voltak, nagy élvezettel dolgoztak, és a versenyszellem is jelen volt.

A verseny díjkiosztó ünnepsége is online térben, ugyancsak egy Zoomos találkozó keretén belül zajlott. Minket, javító tanárokat nagy kihívás elé állítottak a versenyzők, ugyanis a pontszámok összeszámolása nem ment egyszerűen, a nagyon szoros mezőny miatt.

A verseny dobogós csapatai:

I. helyezett – Bohókás Baglyok (Pécska)
II. helyezett – Agymanók (Ágya)
III. helyezett – Kisokosok (Kisiratos)
Dicséret – Kalandorok (Csiky Gergely Főgimnázium)

A verseny sikerességén felbuzdulva, úgy döntöttünk, hogy ezután még több ehhez hasonlóval fogunk próbálkozni.

Gratulálunk minden versenyzőnek! Köszönet a kollégáimnak a szervezésben nyújtott segítségért. Köszönet a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek az értékes díjakért!

Aki esetleg kipróbálná a versenyen felhasznált játékokat, az az alábbi linkekre kattintva megteheti: