„Nélkületek haszontalanná válunk, de veletek együtt kiteljesedhetünk!”

A címbéli kijelentés akár a mottója is lehetne a jövő diákközpontú iskolájának, a Csiky Gergely Főgimnázium XI. B osztályának diákjai szerint. A fenti véleményüknek egy november 17-i, rendhagyó marketing órán adtak hangot.

A dátum és az időpont nem véletlen, hiszen november 17-én ünnepeljük a Nemzetközi Diáknapot, amikor világszerte a diákokat és az egyetemistákat ünnepelik az iskolákban.

Ebből az alkalomból a XI. B osztály diákjai, több ragyogó ötletet kidolgozva, mini marketing-bemutatókat tartottak szaktanáruknak és egymásnak is arról, hogy hogyan is képzelik el a jövő iskoláját. A színes és látványos bemutatókban megtalálhatjuk a jövő iskolájának „okos-ékszereit”, helyet kapnak a tantárgy-specifikus videójátékok, életre kel a parancsszóra leckét író „robotkéz”, és persze megjelennek a tanórák közötti szüneteket feldobó relaxációs masszázsgépek, illetve elengedhetetlen kellékként feltűnik a téli szüneteket kényelmessé tevő relaxációs „diákpaplan” is.

Ezzel a csodás ötletarzenállal kívánunk ezúton is minden csikys és nem csikys diáknak jó egészséget, önbizalmat, pozitív gondolkodást és kitartást a jelen és a jövő iskolájának kihívásaihoz.