2021. december 10-én: Csiky-nap

„Az ember kötődik. Tájakhoz, ősökhöz, anyanyelvhez, tárgyakhoz, emlékekhez, hagyományhoz. Ez a kötődés át- meg átszövi érzelmi életünket, meghatározza értelmi fejlődésünket.” (Száraz Miklós György)

Változó világunkban egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy kötődjünk iskolánk hagyományaikhoz, melyek biztos pontok maradtak a vészterhes időkben. Minden évben kiemelkedő esemény magyar közösségünk életében a decemberben megrendezésre kerülő Csiky-nap. Az ünnep azonban csak úgy lehet igazi, ha másokkal is megosztjuk örömünket, így 2021. december 10-én virtuális találkozásra hívjuk Arad megye magyar tannyelvű iskoláinak tanulóit. Idén kicsikre és nagyokra egyaránt számítunk:

Az V–VIII. osztályos tanulók számára Digitális Hagyományőrző Fesztivált hirdetünk. Erre a virtuális eseményre minden csapat vagy egyéni versenyző 3–5 perces videófelvétellel nevezhet be, melyben a résztvevők a magyar népszokásokhoz köthető jelenetet, mesejelenetet, vagy akár népdalt, balladát adnak elő. Jelentkezési határidő: november 26.

A VIII. osztályosokra külön is gondoltunk. Számukra egyéni játékos online kvízt hirdetünk általános műveltség témakörben. Jelentkezési határidő: december 3.

Minden versenyző jutalomban részesül. A videófelvételeket a honlapunkon és facebook-oldalunkon lehet majd megtekinteni, a közönségszavazás nyertese különdíjban részesül.

Ünnepeljük meg ismét együtt a Csiky-napot, az Aradi Városi Tanács, a Municípiumi Kulturális Központ, az Alma Mater Alapítvány és a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület támogatásáva!