Harmadikos mesemondónk is továbbjutott a Kriza Jánosról elnevezett verseny országos döntőjére

Horváth Szilvia-Viktória, III. A osztályos tanuló továbbjutott a Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó verseny országos döntőjébe

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!” írta 2005-ös felhívásában a Magyar Olvasástársaság. Mindazok, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, és azóta szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – a népmese napja.

Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetségének és a Napsugár gyermeklapnak köszönhetően, immár több éve októberben és novemberben is folytatódik a népmese ünneplése. Ezekben a hónapokban rendezik a Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny helyi, megyei és országos szakaszait. Sajnos immár második éve csak az online térben hallgathatjuk a meseszerető gyermekek mesemondását.

A kisikolások Arad megyei selejtezőjére október 20-án került sor az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola szervezésében. A Csiky Gergely Főgimnáziumot Horváth Szilvia-Viktória III. A osztályos tanuló képviselte A bolondok című tréfás meséjével. Szilvi ügyes mesemondását a zsűri második díjjal jutalmazta. Ezzel lehetőséget kapott arra, hogy képviselje az iskolát az országos döntőn. Gratulálunk, Szilvi! Sok sikert!