Rendhagyó tanévzárók a vizsgák és a kánikula jegyében

Június 24-én, csütörtökön az V–VII., illetve a IX–XI. A osztályok, június 25-én, pénteken pedig az előkészítő és az I–III. osztályok tanévzárójára került sor a Csiky Gergely Főgimnáziumban – erősen rendhagyó körülmények között. Mivel mindkét napon a nyolcadikosok képességvizsgája, sőt már a következő heti érettségi előkészítése is javában zajlott, hagyományos, „központi” ünnepséget nem szerveztünk. Sanda gyanúnk szerint ez nem is hiányzott olyan rettenetes nagyon a diákoknak, sőt, kifejezetten élvezték a vakációs hangulatot, a lazaságot és a zumbát. Mert az is volt. 😊

Az első két óra csütörtökön és pénteken is (nagyjából) az órarend szerint alakult, majd egy rövid, de lendületes rendrakás, takarítás következett. 11 órától az osztályfőnökök, tanítók adták át az okleveleket és a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület támogatásával megvásárolt jutalomkönyveket az arra érdemes tanulóknak. Előtte, utána (alatta?) számos osztály a testi fejlődés biztosításához szükséges tápanyagbevitelről sem feledkezett meg, pizzát, üdítőt rendelt, fagyizni ment, szóval a nemzetközi helyzet jókedv egyre fokozódott.

Délben pedig, az iskola udvarán Erdélyi Kinga testnevelés tanár irányításával egy önfeledt zumba vette kezdetét, amelybe kicsik, nagyok, közepesek bátran bekapcsolódhattak. A tűző napon némi enyhet adó „égi” csapadékkal Kósa Géza kapus bácsi és a locsolócső szolgált. Ahogy az a lenti képeken is látszik, a legtöbben rajongva követték az ide-oda csapongó vízsugár útját.

Déli 1 óra táján lassan-lassan kiürült az udvar, kiürültek a tantermek, s maradtak csak az érettségi előkészítésén dolgozó pedagógusok.

A diákok többségének tehát kitört a nagyvakáció. Végzőseink viszont érettségiznek. Hétfőtől. Gondoljunk rájuk!…

[Fotó: Ilona János, Rudolf Anna]

« A 2 »