Csikys diák is egyetemi felvételt nyert az Apáthy István tantárgyversenyen való eredményes szereplésért

Gémes Anasztázia (XII. A) egyetemi felvételt nyert az Apáthy István biológia tantárgyversenyen való sikeres szereplésért

Március 24-én szervezték meg az Apáthy István biológia tantárgyversenyt olyan Kárpát-medencei középiskolás diákok számára, akik szerették volna felmérni tudásukat a botanika, a zoológia és az anatómia területén. A versenyt a vírushelyzet miatt ezúttal online, a Google Meet felületen bonyolították le a szervezők, vagyis a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológia és Ökológiai Intézetének oktatói.

Idén a Csiky Gergely Főgimnáziumot a XII. A osztályos Gémes Anasztázia képviselte, aki a versenyen elért eredményének köszönhetően felvételt nyert a BBTE Ökológia és természetvédelem szakára. A résztvevő diákoknak harminc kvízkérdésre kellett válaszolniuk (lehetőség szerint helyesen), melyekre legtöbb 100 pontot kaphattak. A legalább 80 pontot elérő versenyzők a Biológia szakra, a további magas pontszámot elérő diák közül pedig a legügyesebbek az Ökológia és természetvédelem szakra nyertek felvételt. A 24 versenyzőből 20 jutott be az egyetemre, 16-an biológiára, 4-en pedig ökológiára.

Mi motiválta Anasztáziát arra, hogy részt vegyen a versenyen? „Szerettem volna ezzel a versennyel felmérni a tudásomat, valamint azt vettem észre, hogy manapság nagyon fontossá vált, hogy védjük környezetünket, és ebben én is részt szeretnék venni.” Gratulálunk neki és sok sikert kívánunk az egyetemi évekhez!