Március 15-i pillanatok a Csikyben

Az elemi osztályosok kézimunkái, amelyeket a nemzeti ünnep alkalmából készítettek
[Fotó: Ilona János]

A Csiky Gergely Főgimnázium alsó tagozatos diákjainak sikerült ünnepi hangulatot varázsolni az iskola öreg falai közé a járványügyi rendelkezések és a rossz idő dacára. A kisiskolások egy heti felkészülése egy kis műsorral záródott, ma, 2021. március 15-én, a nemzeti ünnepünkön.

A programot a VI. osztályos Tapasztó-Gujdár Péter nyitotta a Nemzeti dal előadásával, ezt követően viszont az elemi osztályok vették át a megemlékezés stafétáját. Kossuth Lajos nótáját közösen énekelték, majd az első emeleti lépcsőfordulóban található Petőfi-dombormű alá kerültek az osztályok kézimunkái.

Az előkészítősöknek az évnyitó óta ez volt az első hivatalos szereplésük, melyet nagy izgalommal éltek át. A nagyobb tapasztalattal rendelkező I., II., III. és IV. osztályosok arcáról pedig meghatottságot, büszkeséget lehetett leolvasni.

Végezetül Spier Tünde igazgató asszony bátorító szavai buzdítottak kitartásra. Rövid beszéde végén biztosította a kisdiákokat arról, hogy a történelmi példa szerint is az esős időszakot mindig a napfény követi.

Back István Levente, XI. A osztályos tanuló kisfilmet is készített az ünnepségen. Alább ezt tekinthetjük meg.