Csikys márciuska-alkotók munkái

Amint azt február 26-i bejegyzésünkben jeleztük, a Twinkl nemzetközi oktatási kiadó Márciuska-alkotók címmel („Creatori de mărțișoare”) tematikus online kiállítást szervezett a gyermekek által erre az alkalomra készített munkákból. Bármelyik oktatási intézmény jelentkezhetett az eseményre, amelynek részletes leírását és a beiratkozási űrlapot a twinkl.ro/blog/creatori-de-martisoare honlapon tették közzé. A Csiky Gergely Főgimnázium VI. A és VI. B osztályos tanulói is beneveztek az online kiállításra. Alább a tevékenységről szóló beszámolót olvashatjuk el Vulpoiu Laura, román nyelv és irodalom szakos tanár megfogalmazásában, és a diákok által elkészített márciuskák fotóit is megtekinthetjük.

Desfășurarea activității

Venirea primăverii este un motiv de bucurie pentru toți. De aceea o parte dintre elevii colegiului „Csiky Gegely” din Arad ne-am alăturat acestui proiect minunat realizat de Twinkl pentru a sărbători venirea acestui anotimp.

Mărțișorul este simbolul primăverii, iar elevii clasei a VI-a A/B au participat cu mult entuziasm la confecționarea lui. Deși ne aflăm într-o perioadă atipică, deoarece ne efectuăm în continuare orele online, acest lucru nu ne-a împiedicat să lucrăm cu bucurie și să expunem creațiile realizate.

Mărțișoarele noastre au la bază un material reciclabil ca de exemplu: plastic, tub de hârtie igienică, nasturi, coji de nucă, etc.

Inventivitatea și entuziasmul copiilor a dus la realizarea următoarelor lucrărilor artistice atașate în acest articol.

O primăvară minunată vă dorim!

Vulpoiu Laura,
prof. de limba și literatura română