A láthatatlan erdő! – online vetélkedő középiskolásoknak

Az Országos Erdészeti Egyesület az Agrárminisztérium támogatásával 2021 tavaszán 5. alkalommal hirdeti meg a Fedezd fel az örökséged elnevezésű online erdőismereti vetélkedőt, melynek idei témája a Láthatatlan erdő. A 3 fős, IX–XII. osztályos tanulókból álló csapatok jelentkezését február 10–28. között várják a fedezdfel@oee.hu email-címre „A láthatatlan erdő” jeligére. A versenyre idén először az online lebonyolításra való tekintettel határon túli csapatok jelentkezését is várják.

A csapatoknak idén márciusban és áprilisban öt elméleti feladatot kell megoldaniuk és egy kreativitást igénylő terepi videót elkészíteniük. A téma reflektorfénybe helyezi mindazt, amit szabad szemmel nem, vagy csak nehezen veszünk észre. Az erdei földalatti világot, a felszín alatti és feletti parányi élő és élettelen alkotóelemeket, az éjjeli állatokat, a rejtőzködőket, a magasban élőket, az erdőt éltető anyagkörforgásokat, az erdészek gondoskodó munkáját.

A vetélkedő dobogós helyezettjeit és felkészítő tanáraikat értékes nyereményekkel díjazzák.

Az eredményhirdetésre 2021. április 19-én az oktatási intézményekben megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét online nyitórendezvényén kerül sor.

A verseny beharangozó videóját alább lehet megtekinteni.

A jelentkezéssel kapcsolatos minden fontos információ megtalálható a csatolt felhívásban, a vetelkedo.oee.hu oldalon, illetve a verseny Facebook– és Instagram-oldalán.