Kezdődik a második félév – Aradon a sárga forgatókönyv szerint

Tisztelt szülők, kedves diákok!

Február 8-án, hétfőn megkezdjük a második félévet. Nagyon sok volt a kérdés, de csak a legutolsó száz méteren tisztázódtak az iskolakezdéssel (igazából folytatással) kapcsolatos részletek. Szeretném megerősíteni mindazokat a híreket, amelyeket már nagyon sok forrásból hallottak.

Hétfőn reggel az óvodásokat, az elemi osztályosokat, a VIII., a XII osztályos diákokat, valamint a XI. szakiskola diákjait szerettel várjuk az óvoda vagy iskola épületében, a többieket pedig – egyelőre még csak – az online oktatási felületeken. Kérem a szülőket és a diákokat, hogy a részletekről és az órarendről az óvónőknél, a tanítóknál és az osztályfőnököknél érdeklődjenek. A bentlakó végzős diákokat is felkészülve várjuk a bentlakásba.

Az iskola vezetősége és a munkatársak mindent megtettek, hogy a körülményekhez képest és az egészségügyi elvárásoknak megfelelően biztonságban kezdhessünk. Nem lesz könnyű az első néhány nap (hét?), de örülünk, hogy egyáltalán szemtől-szemben találkozunk, még ha nem is mindenkivel. Biztos vagyok benne, hogy az az együttműködés, ami eddig is megvolt a pedagógusok, a diákok és a szülők között, most is meg fogja hozni a gyümölcsét.

Kollégáim nevében is sikeres és egészséges második félévet kívánok!


G4media portál által a szerdai járványügyi adatok alapján elkészített térkép, amelyen a hétfői iskolanyitások típusa látható a megyeszékhelyek szerint. Mára, péntekre már változott a helyzet, Kolozsvár piros, Csíkszereda pedig a sárga zonába került. [Forrás: maszol.ro]