Idén sem maradt el a Csiky-díj átadása

A Csiky Gergely Főgimnáziumban decemberben a Csiky-napi rendezvénysorozattal szoktunk ünnepelni, emlékezünk meg névadónkról, vetünk számot arról, hogy mit sikerült megvalósítani az elmúlt évben és mire törekedjünk az elkövetkezőkben. Az idei Csiky-nap kissé visszafogott volt és, mint minden mostanában: online. De nem maradhatott ki a Csiky-díj átadása.

Minden évben iskolánk olyan diák kaphatja meg ezt a díjat, akinek tanulmányi eredménye kiváló, de közösségépítő iskolai és iskolán kívüli tevékenysége is gazdag. Pénteken, december 11-én, az online verseny eredményhirdetésének a végén, a résztvevő diákokat meglepetés várta: ekkor derült ki, hogy az idén ki érdemelte ki (pontosabban kik érdemelték ki) ezt a kitüntetést. Három diák kiemelkedő munkáját jutalmaztuk: Csonka Nikolett, Mészár Anna Orsolya és Tóthpál Eszter (valamennyien a XII. A osztály tanulói) vehették át, egyelőre virtuálisan, az oklevelet és a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület jóvoltából az emlékplakettet. A diákok tevékenységének laudációját iskolánk nevelési aligazgatója, Nyári Melinda magyartanárnő olvasta fel.

Csonka Nikolett elsősorban a magyar nyelv és irodalom terén ért el kimagasló eredményeket, de sikeresen szerepelt a matematika, a természettudomány, illetve az angol tantárgyversenyeken is.

Tagja a Csiky-Csuky iskolaújság szerkesztőségének, a Kortárs-könyvkommandónak, a diáktanácsnak, ezenkívül az iskola weblapjának is riportere.

Elnökként irányítja a Rákóczi Szövetség iskolánkban működő diák-tagszervezetét.

Mészár Anna Orsolya az elmúlt középiskolás éveiben megnyert számos matematikaversenyt, a Kortárs-könyvkommandó és a Csiky-Csuky iskolaújság szerkesztőségének is aktív tagja.

És ha sportról van szó, akkor is az élvonalban van, legyen szó a magyarországi Nagy Vagy iskolák közti, avagy az aradi Mobilizează-te! sportvetélkedőről.

Mindezekre a sportaerobik versenyeken elért bajnoki címek csak rátesznek egy lapáttal.

Tóthpál Eszter a szavalóversenyek állandó résztvevője és díjazottja, határon innen és túl. Számos iskolai és iskolán kívüli rendezvény bemondójaként, szavalójaként, szervezőjeként is kivívta a figyelmet.

A Rákóczi Szövetség aradi diák-tagszervezetének alelnökeként, a Kortárs-könyvkommandó tagjaként, a Csiky-Csuky iskolaújság és az iskola honlapjának szerkesztőjeként fejtette ki közösségépítő munkáját. Mindemellett időt szakított arra, hogy szenvedélyének, a mazsorettnek is hódoljon.

Karinthy Frigyes írja a középiskolás diák életéről Tanár úr kérem című kötetében: „A középiskolai tanuló élete: nyolc éven át napról napra megújuló harcba szállás, halálos veszedelem: minden reggel pontban nyolckor, a véletlenek és ravasz kelepcék és elhatározó események hullámzó harcterére kiront: sebeket kap, sebeket oszt, néha elvérzik. Másnap újra feltámad, kezdi elölről.” Ezt a harcot a három Csiky-díjas tanuló győzelemmel vívja.

Egy hozzászólás a(z) “Idén sem maradt el a Csiky-díj átadása” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.