Hétfőtől: vörös forgatókönyv

Mivel városunkban 3,08-ra növekedett az új típusú koronavírus miatti fertőzöttség aránya, az Arad Megyei Közegészségügyi Hatóság és az Arad Megyei Tanfelügyelőség közös döntése alapján október 26., hétfőtől a vörös forgatókönyv lép érvénybe Arad város összes tanügyi intézményében, így a Csiky Gergely Főgimnáziumban is. Ennek értelmében iskolánk diákjainak online oktatást biztosítunk, amelynek órarendjét a tanítók, osztályfőnökök közreműködésével, illetve itt, a weblapon is hamarosan közölni fogjuk.

Hétfőtől tehát diákjaink nem az iskolában, hanem otthon fognak bekapcsolódni az internetes alkalmazásokon (Zoom, Google Tanterem) megtartott tanórákba. A speciális órarendben szereplő zoomos és Google tantermes órák számát és tantárgyankénti arányát a vezető tanács állapította meg osztályonként, az életkori sajátosságok és a cikluszáró vizsgákra való felkészülés szem előtt tartásával. Az órarendet a hétvége folyamán közölni fogjuk itt, a Csiky Gergely Főgimnázium honlapján is.

Az óvodások és az elemi iskolások a jövő héten, október 26. és 30. között őszi szünidőn vannak, tehát ők csak november 2-től kapcsolódnak be az online oktatásba. 

Az online időszakban a Csiky Gergely Főgimnázium osztálytermeit, folyosóit, lényegében mindkét iskolaépületet alaposan kitakarítják és fertőtlenítik.

A vörös forgatókönyv szerinti oktatás az illetékes hatóságok által megállapított időpontban fog befejeződni, tehát nem feltétlenül 2 hét után, mint egy-egy megbetegedés esetén.

Kérjük diákjainkat, hogy vegyék komolyan az online órákon való részvételt, a szülőket, hozzátartozókat pedig, hogy segítsék a gyermekek munkáját.