TERMÉSZETTUD 2020 – tudományos diákkonferencia Nagyszalontán

A Nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum Matematika-Informatika és Fizika-Kémia-Biológia Katedráinak tanárai tisztelettel meghívják az érdeklődő diákokat és szaktanárokat a 2020. május 9-én rendezendő TERMÉSZETTUD 2020 tudományos diákkonferenciára. A rendezvény a matematika, informatika, tudománytörténet, fizika, kémia, biológia, tehát a reál tudományok kedvelőinek szól.

A matematika-informatika konferencia munkálatai matematika, természettudomány-történet és informatika szekcióban zajlanak, a fizika-kémia-biológia konferencián bemutatott dolgozatokat pedig a témához kapcsolódó kísérlet vagy számítógépes modellezés is kell hogy kísérje.

A konferencián részt vehet bármely VIII–IX–XII. osztályos diák, aki önállóan elkészített egy matematika/informatika, illetve egy fizika/kémia/biológia témájú dolgozatot és a hozzá tartozó kísérletet vagy számítógépes modellezést, amit még nem mutatott be más tudományos konferencián. Egy dolgozatnak legfeljebb két szerzője lehet, egy diák maximum két dolgozattal vehet részt a konferencián. A dolgozat bemutatására bármilyen számítógépes programot alkalmazhat (pl. Power Point). Minden jelentkezőnek 10 perc áll a rendelkezésére, hogy a dolgozatát és kísérletét bemutassa és 5 perc a feltett kérdések megválaszolására.

A dolgozat rövid kivonatát (1 A4-es oldal) a kitöltött beiratkozási adatlappal együtt 2020. április 17-ig lehet eljuttatni a verseny főszervezőjének, Kiss Máriának, az Arany János Elméleti Líceum igazgatóhelyettesének email-címére: kissmarika@gmail.com, vagy postán a következő címre: Liceul Teoretic „Arany János” Salonta, Str. 7 iunie 1944 Nr. 2, Cod: 415500, Jud. Bihor.

A dolgozatokat nyomtatva és elektronikus formában (pl. CD-lemezen) legkésőbb 2020. április 30-ig szükséges benyújtani a szaktanároknak, illetve elküldeni a fent megadott címekre! A legjobb dolgozatokat díjazni fogják.

A versennyel kapcsolatos minden információt a szervezési és működési szabályzatban lehet megtalálni. A beiratkozási adatlapot IDE kattintva lehet letölteni.