Támogatás, örömmel

Zöldség- és gyümölcsgyűjtés a Csiky Gergely Főgimnáziumban, 2019. november 25–29. között

Eredményesnek bizonyult az idei zöldség- és gyümölcsgyűjtési akció a Csiky Gergely Főgimnáziumban. November 25–29. között zajlott országos szinten is a fent említett élelmiszerek begyűjtésének és adományozásának hete.

Iskolánk idén is csatlakozott ehhez az akcióhoz, és elmondhatjuk, hogy a diákok és a szülők nagy része nagy örömmel szállította be az adományozásra szánt finomságokat.

A legkisebbek között volt a legnagyobb a lelkesedés. A legnagyobb mennyiséget, mégpedig 90 kg-ot az I. A osztály, Viszhányó Aranka tanítónő elsősei hozták be. A gimnazistáknál már lankadt a lelkesedés, sajnos itt volt egy olyan osztály is, ahonnan egyáltalán nem adakoztak. Kiemelkedő volt az V. B, Czeglédi Csilla osztályának munkája, tőlük 76 kg-nyi zöldséget és gyümölcsöt vehettünk át. Középiskolásaink nagy része kevés érdeklődést mutatott, viszont az is igaz, hogy a X. A osztály, Rudolf Ágnes osztályfőnök vezetésével adta át iskolai szinten a legnagyobb, 103,5 kg-os élelmiszeradományt.

A csomagokban nagyon sok fajta gyümölcs és zöldség volt fellelhető. Alma, banán, kiwi, mandarin, narancs, illetve buronya, murok, káposzta, karfiol, szárazbab, és mindezek mellett nagy mennyiségben olaj, liszt, cukor, és száraztészta-félék, összesen 781,8 kg mennyiségben.

A kisiratosi Páter Pió Atya Gyermekotthon, illetve a Máltai Ház lakói már örülhetnek is az élelmiszerpótléknak, amelynek kiszállításában Kovács József, helyi fuvarozó volt a segítségünkre. Köszönjük szépen!

Köszönet illet minden adományozót, gyermeket, szülőt és kollégát egyaránt, akik ezen a héten napi munkájuk mellett időt, energiát és munkát fordítottak a nem családban élőkre is.

[Fotó: Belkó Viktória, Bőhm Rebeka Melinda, Kiss Krisztián, Rogoz Marianna]

« A 2 »