Kupakgyűjtési verseny Noelért – első mérés

A kupakgyűjtési verseny első mérése 2019. november 15-én, a nagyszünetben
[Fotó: Ilona János]

Ahogy azt korábbi bejegyzésünkben jeleztük, a súlyosan beteg nagyváradi kisfiú, Olyus Noel Robert megmentésére indult civil kezdeményezések sorában iskolánk is bekapcsolódott a műanyagkupak-gyűjtési akcióba, mégpedig egy házi kupakgyűjtő verseny formájában. A begyűjtött kupakok első mérésére pénteken, november 15-én a nagyszünetben került sor.

Tóthpál Renáta aligazgató, Rudolf Ágnes magyar nyelv és irodalom tanár, Simon Tímea, közgazdasági szaktantárgyakat tanító tanár, illetve Lévai Ildikó turizmus és közélelmezés szaktanár közreműködésével kerültek fel a mérlegre az osztályok által összegyűjtött kupakokat tartalmazó zacskók, dobozok, zsákok. Az első forduló végeredménye: a 0–IV. osztályosok kategóriájában a a másodikosok „taroltak”, 15,9 kilogramm kupakadománnyal; az V–VIII. osztályosok között ezúttal a nyolcadikosok bizonyultak a legaktívabbaknak, 9,074 kilogramm kupakkal; a középiskolai osztályok közül a fordulót a X. A-sok nyerték, 7,312 kilogramm begyűjtött kupakkal.

Eddig összesen 91,173 kilogramm kupak gyűlt össze, 18 osztály adományaként. A verseny folytatódik, a következő mérési nap november 29., péntek lesz. Reméljük, akkor a most még inaktív osztályok (sajnos, voltak) is ott fognak sorakozni az általuk gyűjtött kupakok lemérésére.

A versenyt december 13-án, pénteken zárjuk. Az összegyűjtött kupakokat nt. Vékony Zsolt református vallástanár fogja elszállítani az Ágyai Református Egyházközséghez karácsony előtt, majd Nagyváradra kerülnek, ahhoz az alapítványhoz, amely értékesíti a kupakokat és a befolyt összeget Noel családjának átadja.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »