Kupakgyűjtési verseny Noelért

Olyus Noel Robert segítségre szorul… [Fotó: Facebook]

Bizonyára sokan hallottak már a 3 hónapos Bihar megyei kisfiúról, Olyus Noel Robertről, akit az SMA-1 nevű ritka genetikai betegséggel, gerinc eredetű izomsorvadással diagnosztizáltak. A család a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszerre gyűjt, ami több mint 2,1 millió dollárba kerül. A gyógyszer segítségével olyan génállományt juttatnak a testbe, amely pótolja a hiányzó fehérjét, és megállítja az izomsorvadást.

Noel megmentéséért több civil kezdeményezés is létrejött, többek között műanyagkupak-gyűjtés is. Ebbe az akcióba iskolánk is bekapcsolódik. Mivel a műanyag újrahasznosítható, több olyan cég van Romániában is, amely felvásárol kupakokat.

Annak érdekében, hogy minél több kupakot gyűjtsünk össze, egy osztályok közötti versenyt indítunk 0–4., 5–8. és 9–12. osztályos kategóriákban. Minden pénteken a két épületet összekötő „hídon” nyilvánosan lemérjük és felírjuk az osztályok által összegyűjtött kupakmennyiséget, majd az eredményeket kifüggesztjük, hogy nyomon követhető legyen a verseny ideje alatt. Reméljük, hogy a versenyszellem arra buzdít minden diákot, hogy sok-sok kupakot gyűjtsön. Nemcsak üdítős és ásványvizes kupakokat fogadunk el, hanem bármely más termékről származót, ami műanyagból van, pl. mosószeres, öblítős, tejszínhabos flakonokról stb. Fontos azonban, hogy a kupakokat tisztán kell leadni.

A versenyt december 13-án, pénteken zárjuk. Az összegyűjtött kupakokat nt. Vékony Zsolt református vallástanár fogja elszállítani az Ágyai Református Egyházközséghez karácsony előtt. Onnan Nagyváradra kerülnek a kupakok, ahhoz az alapítványhoz, amely értékesíti azokat és a befolyt összeget Noel családjának átadja.

Kérjük a szülők segítségét, hogy buzdítsák gyermekeiket a gyűjtésben, hiszen sok kicsi sokra megy, és csak egy kis odafigyelést igényel.

Noelt jelenleg az alábbi számlaszámokon lehet egyénileg is támogatni:

Olyus Noel Robert

Bank neve: Banca Transilvania
Bank címe: Agentia Valea Lui Mihai, Str. Marton Aron, Nr. 14, Valea Lui Mihai, Bihor, Romania
EUR: RO74BTRLEURCRT0527455101
HUF: RO87BTRLHUFCRT0527455101
RON: RO27BTRLRONCRT0527455101
SWIFT/BIC Kód: BTRLRO22

Bízunk benne, hogy összegyűl a szükséges összeg, és sikerül megmenteni egy ártatlan életet. Imádkozzunk érte mindannyian!

További információkat és fotókat a kisbaba számára megnyitott facebook-oldalon, IDE kattintva találhatunk.