Kábítószer-megelőzés határok nélkül, a Szórvány Alapítvány szervezésében

szorvany_tabor_sav

Amikor június 26–28-án az elméleti osztályok már vakáción voltak, a szakosztályok pedig az évzáróra készültek, öt diák a X. C-ből – Adamcsek Nándor, Horváth Roland, Lévai Karola,Tötös Kornélia és Varga Lukács – a júniusi hőségben vonatra ült és Temesvárra utazott. A Szórvány Alapítvány által szervezett „Kábítószer-megelőzés határok nélkül – NoDrugs” című három napos, középiskolásoknak szóló programon osztották meg eddigi tudásukat és szereztek új információkat a témában. 

A programba idegenvezetős városnézés, a TEMISZ-esek vezette játékest, témába illő filmnézés is belefért, de az interaktív módon, különböző játékokkal feldolgozott komoly téma állt a középpontban.

Beszéljenek a diákok, amikor azt kérdeztem tőlük, hogy miért érte meg elmenni ebbe a táborba.

„Szerintem ez a tábor nagyon érdekes volt, mivel játékosan tanultunk meg sok mindent, és nem csak »beültünk a padokba és hallgattuk a bemutatót«, hanem interaktív órák voltak, amin többek közt a segítségnyújtásról tanultunk.” (Lévai Karola)

„Sosem voltam még ilyen táborban. Sok új dolgot tanultam, mint pl. a drogok csoportosítását vagy néhány fontos szabályt, amit akkor kell betartani, ha buliba megyünk.” (Tötös Kornélia)

„Azért érte meg a részvétel, mert tudat alatt tanulod meg a dolgokat, miközben játszol és nagyon hasznos lehet majd egyszer az életben.” (Varga Lukács)