Elérkezett a várva várt vakáció! – Tanévzáró a reál osztályokban

tanevzaro_9-11_sav

Végre elérkzett a tanév egyik legszebb pillanata, amelyet minden diák nagyon várt. 2019. június 14-én, pénteken 8 órától került sor a IX–XI. osztályos, elméleti szakos diákok évzáró ünnepségére, az iskola dísztermében. 

Az ünnepséget Ruja Ildikó tanárnő vezette, majd mindjárt az elején felkérte Spier Tünde igazgatónőt, hogy hivatalosan is zárja le a tanévet. Az igazgatói rövid köszöntő után következhetett a díjkiosztás.

Az év végi átlagok alapján, az osztályfőnökök – Rudolf Ágnes (IX. A), Hadnagy Éva (X. A), Ruja Ildikó (XI. A) – értékelték a tanulók teljesítményét, éves munkáját.

Az Alma Mater Alapítvány által felajánlott Wieser Tibor-díjat hagyományosan az évfolyamelsők kapják meg. Az idei Wieser-díjasok: Back István Levente (IX. A – 9,88), Mészár Anna Orsolya (X. A – 9,94), illetve Spir Rebeka Petra (XI. A – 10,00). A rangos díjat Hadnagy Éva tanárnő adta át nekik.

Az Alma Mater Alapítvány egy további különdíjban részesítette Mészár Anna Orsolyát, aki nemcsak a tanulásban ért el kiváló eredményeket, hanem országos és nemzetközi versenyeken való részvétele alapján sportolóként is öregbítette az iskola hírnevét.

Az eurorégiós Talentum-verseny temesvári döntőjén részt vett, illetve díjazott diákok is különdíjban részesültek, melyet Hadnagy Éva, Páll Mária és Ilona János biztosítottak a számukra.

A szaktanárok a román nyelv és irodalom, matematika, magyar nyelv és irodalom, angol nyelv, kémia, földrajz, művészeti nevelés, illetve a vallás tantárgyversenyeken elért eredményekért járó díjakat adták át. Ezt követően Rudolf Ágnes, a Csiky-Csuky diáklap felelős szerkesztője és Ilona János, az iskolai honlap szerkesztője jutalmazta a szerkesztésben közreműködő diákokat. A díjakat ezúttal is a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület biztosította. Köszönjük!

A díjkiosztás után mindhárom osztály egy-egy rövid kisfilmet mutatott be az osztályközösségről, az elmúlt év eseményeiről. Ezek kacagásra és jókedvre ingereltek diákot, pedagógusokat egyaránt, majd mindenki boldogan távozott, mert elérkezett a diákok által (is) várva várt vakáció.

[Fotó: Ilona János, Sallai Krisztina]

« A 3 »