A Zrínyi Ilona Matematikaverseny döntője

zrinyi_donto_kisebbA februárban megrendezett, nagy érdeklődésnek örvendő megyei forduló eredményei alapján Arad megyét a Zrínyi Ilona Matematikaverseny április 12–14. közötti magyarországi döntőjén két csikys diák képviselte: az ötödikes Bíró Botond és a hatodik osztályos Nyári Tamás. Mindketten 100 pont fölötti teljesítményükkel vívták ki maguknak a lehetőséget a szombathelyi döntőn való részvételre. 

A verseny szervezői kitettek magukért. Volt is alkalom rá: ez volt a 30. születésnapja a Zrínyi Ilona Matematikaversenynek. Ennyi idő alatt ki is nőtte magát: a 470-es létszámú kis versenyből mára olyan, határokon is átnyúló megmérettetés lett, amelyen idén már 44999 magyarországi és 14602 határon túli diák vett részt. Ebből 647-en jutottak a döntőbe. És úgy, ahogy egy születésnapot illik megünnepelni, volt torta is gyertával. Annyi szelet, hogy a 647 részvevő diák mindegyike megkóstolhatta, sőt még a kísérőknek, szülőknek is jutott.

A verseny mellett a gazdag program lehetőséget adott a résztvevőknek, hogy hasznosan tölthessék el a szabadidőt. Érdekesebbnél érdekesebb tevékenységekre lehetett jelentkezni: interaktív városnézésre, érdekes fizikai kísérletek megtekintésére, a Püspöki Palota, a Múzeum, a Székesegyház tornyának látogatására, a Berzsenyi Könyvtár titkainak felkutatására. Még ha tőlünk elég messze is van Szombathely, érdemes oda visszamenni.

Gratulálunk a fiúknak az eredményeikért és kívánunk nekik, tanáraiknak és szüleiknek a következő megyei fordulóig (2020. február 21.) jó munkát és kitartást.