Lányok a kosárban…

megyei_kosar_olimpia_savFebruár 19–22. között zajlott a megyei Sport Olimpia kosárlabda bajnoksága az Aradi Sportlíceum tornatermében. A megmérettetések lány és fiú kategóriában zajlottak. Aradról a következő iskolák csapatai vettek részt: Elena Ghiba Birta Főgimnázium, Dimitrie Țichindeal Főgimnázium, Moise Nicoară Főgimnázium, Informatikai Líceum, Adam Muller Guttenbrunn Elméleti Líceum, Sabin Drăgoi Művészeti Főgimnázium, Aradi Sportlíceum, valamint iskolánk, a Csiky Gergely Főgimnázium. A megyéből érkezett a nagylaki Jozef Gregor Tajovsky Elméleti Líceum, a pécskai Gheorghe Lazăr Elméleti Líceum és a borosjenői Mihai Viteazul Gimnázium csapata. 

A keddi és szerdai selejtezők után csütörtökön került sor az elődöntőre, amelybe iskolánk lány csapata jutott tovább. Az elődöntőben a következő eredmények születtek:
Dimitrie Țichindeal Főgimnázium – Csiky Gergely Főgimnázium: 48-25.
Aradi Sportlíceum – Moise Nicoară Főgimnázium: 43-59.

Ennek alapján lány csapatunk a pénteki kisdöntőben a Sportlíceum csapatával került szemben, amelyet sikerült 40-27-re legyőzni. A végső sorrend a következőképpen alakult:

Lányok:
I. hely – Dimitrie Țichindeal Főgimnázium
II. hely – Moise Nicoară Főgimnázium
III. hely – Csiky Gergely Főgimnázium
IV. hely – Aradi Sportlíceum

Fiúk:
I. hely – Dimitrie Țichindeal Főgimnázium
II. hely – Aradi Sportlíceum
III. hely – Moise Nicoară Főgimnázium
IV. hely – Elena Ghiba Birta Főgimnázium

Iskolánk bronzérmes lány csapata a következő diákokból áll: Spier Szilvia (XII. A), Csonka Nikolett, Varga Gabriella (X. A), Diószegi-Bondár Krisztina (X. B), Bedő Andrea, Lobotka Zsanett, Péter Noémi, Rudolf Judith (X. C), Vasas Karen (X. C), Spier Alexandra (IX. A). Felkészítőjük Erdei Emese testnevelés tanárnő volt. Gratulálunk a szép eredményekhez! Szép volt, lányok!

Iskolánk egy további elismeréssel büszkélkedhet: a versenyen a megye legjobb 5 játékosát külön kitüntették, és közöttük szerepelt Spier Szilvia XII. A osztályos tanuló is. Gratulálunk, Szilvi!

[Fotó: Erdei Emese]

« A 2 »