Az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei szakasza

ommo_kisebbA diák iskolai előmenetelét igen hatékonyan lehet a versenyeken is felmérni. Január 26-án egy ilyen megmérettetésre került sor, amikor a Csiky Gergely Főgimnáziumban megszerveztük a most már olimpiává nőtt verseny megyei szakaszát. Amint a neve is jelzi, olyan ügyes matematikusoknak szól az Országos Magyar Matematika Olimpia, akik magyar iskolában végzik tanulmányaikat, tehát anyanyelvükön igyekeznek elmélyülni a magas szintű matematika világában. 

A háromórás intenzív gondolkodást és szellemi munkát igénylő erőfeszítés eredményeképpen minden évfolyam első helyezettje továbbjutott a Szatmárnémetiben február végén tartandó országos fordulóra. Mivel a hatodik osztályban a második helyen végzett diáknak országos szinten is kiemelkedő eredménye lett, így ő is utazhat Szatmárnémetibe. A továbbjutó diákok: Budacsek Tímea (V. B), Nyári Tamás, Rudolf Barnabás (VI. A), mindhárman a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai, Almási Kristóf (VII. osztály, Aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola), Szabó Sára (VIII. osztály, Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola), a középiskolások közül pedig Back István Levente (IX. A), Mészár Anna Orsolya (X. A), Spir Rebeka Petra (XI. A) és Kurunczi Viktória (XII. A).

A továbbjutó diákoknak és felkészítő tanáraiknak kívánunk nagyon jó munkát a felkészüléshez és sok sikert az országos szakaszhoz, ahonnan a legjobbak a verseny nemzetközi fordulójára juthatnak tovább.