Helyesírók ünnepe, idén is

implom_2019_megyei_sav

Az Implom József Helyesírási Verseny megyei szakaszára idén január 19-én került sor iskolánkban. A versenyen 21 középiskolás diák vett részt, közülük négyen jutottak tovább az országos szakaszra. 
A versenyzők először egy tollbamondással „birkóztak meg”, amely Ady Endréről szólt. Rövid pihenőt követően egy feladatsor következett, amelynek helyes megoldására 110 perc állt rendelkezésre. A 13 egyre nehezedő feladat sok fejtörést okozott a diákoknak.

A pontok összeszámolása után kialakult a továbbjutók sorrendje: I. hely – Bíró Endre (XII. C);  II. hely – Spir Petra (XI. A); III. hely – Kurunczi Viktória (XII. A); dicséret – Sallai Krisztina (IX. A). Ők négyen képviselik iskolánkat ezen a hétvégén, január 31. és február 2. között a sepsiszentgyörgyi országos döntőn, pontosabban Kurunczi Viktória és Spir Petra helyett (mivel ők nem tudtak résztvenni a megmérettetésen) a sorrendben következő két diák, Sisa Csenge (IX. A) és Juhász Alexandra (X. A) utazik a csapattal, melyet Szente Gabriella tanárnő kísér el.

A megyei szakasz teljes (jeligés) eredménylistáját ITT lehet megtekinteni. A tollbamondás szövegét IDE, a tollbamondás javítókulcsát pedig IDE kattintva olvashatjuk el. A feladatlapot ITT, a feladatlap javítókulcsát pedig ITT találhatjuk meg.

[Fotó: Rudolf Ágnes]

« A 2 »