Szívből jövő támogatás

zoldseggyujtes_sav

Iskolánkban idén is sor került a zöldség- és gyümölcsgyűjtési és adomámyozási akcióra. A jószívű, gondos gyermekek és szülők jóvoltából több mint 600 kg élelmiszert sikerült összegyűjtenünk és eljuttatnunk a kisiratosi gyermekek számára a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által Kisiratoson fenntartott Pio Atya Gyermekotthon lakóinak. 

Habár egyetlen napra, november 12-re, hétfőre hirdettük meg a karitatív tevékenységet, másnap és harmadnap is voltak, akik hoztak gondosan elkészített, táplálékkal teli csomagokat.

Az elemi osztályosaink közül a legadakozóbbak Viszhányó Aranka előkészítősei voltak, akik közel 100 kg élelmiszert hoztak be. Az V–VIII. osztályosoknál a leglelkesebbeknek Back Mária tanárnő nyolcadik osztályosai bizonyultak, akik 80 kg-al támogatták a rászorulókat. Líceumi diákjaink kevésbé voltak segítőkészek ebben a kampányban. A legnagyobb mennyiség Rudolf Ágnes tanárnő osztályától, a IX. A-tól származott, amelynek tagjai 126 kg-ot ajánlottak fel.

Sajnos, olyan osztályok is voltak, ahonnan egyáltalán nem került a gyermekek asztalára táplálék. Szomorú ez a hozzáállás, hiszen kapni mindenki szeret, adakozni viszont már kevésbé. Úgy tűnik, kényelmesek vagyunk és nem nagyon szeretünk törődni másokkal…

Az összegyűjtött termékeket mindhárom napon Kovács József vállalkozó szállította el a Pio Atya Gyermekotthonba. Köszönet érte! Az otthonban nagyon örültek a beérkező termékeknek. Ezúton mondunk köszönetet az adakozó gyermekeknek, a segítőkész szülőknek, lelkes pedagógusoknak!

[Fotó: Nagy Dorottya]

« A 2 »