Magyar Könyvtárosok Világtalálkozóján az Országházban és a budai várban

konyvtaros_vilagtalalkozo_kisebb2018. november 6–7. közt kétnapos konferenciát tartottak Budapesten, mely egyben a Magyar Könyvtárosok VIII. Világtalálkozója volt. Nagy örömömre szolgált, hogy erre a rendezvényre én is meghívást kaptam. 

A találkozó első napjának helyszíne a budapesti Országház felsőházának gyűlésterme volt. Megtisztelt minket és beszédet mondott Hiller István, az Országgyűlés alelnöke. A konferencia első napjának témája: Európai kultúra – nemzeti örökség – az örökség ápolása. Esti programként meglátogattuk a 150 éve alakult Országgyűlési Könyvtárat és az Országgyűlési Múzeumot. Ezt követően állófogadáson vettünk részt az Országház Parlament Vadásztermében, s az erkélyről megcsodálhattuk a fényben úszó budai túlpartot.

A konferencia második napja a budai vár épületében, az Országos Széchényi Könyvtár dísztermében zajlott Nemzetközi és hazai digitális megoldások és fejlesztések, könyvtári szolgáltatások témában. Szintén aznap megcsodálhattuk a Corvina kiállítást (virtuális Corvina-kiállítás: ITT), mely páratlan élményt nyújtott, illetve az Országos Széchényi Könyvtár digitális laborját is.

Köszönöm a lehetőséget, az élményt és az újonnan szerzett barátokat!

« A 2 »