Őszi nagytakarítás a Csikyben (2.0-ás verzió)

oszi_nagytakaritas_sav

Több mint 60 szülő, gyermek és pedagógus szánta rá a mai, november 3-i szombat délelőttjét arra, hogy egy nagyszabású takarítási akcióval mentesítse a Csiky Gergely Főgimnázium udvarát az utóbbi hetekben lehullott száraz levelektől, gallyaktól, mindenfélétől. Akárcsak tavaly, ezúttal is a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület volt a szervező, ám idén jóval nagyobb visszhangja volt a facebookos felhívásnak. (Ezért a címben feltüntetett 2.0-ás verzió.) 

Friss levegőn, jó hangulatban és eredményesen folyt a munka. Kicsik, nagyok (és a közepesek is) szorgalmasan gereblyéztek, sepregettek, lapátoltak, komor fekete nejlonzsákokba gyűjtve a fákról lehullott leveleket, ágakat, elszáradt virágokat. A férfiak egy része az udvar egyik oldalán elszemtelenedett vadalmafákat vágta ki (nem kis erőfeszítés árán), hogy helyükbe néhány illemtudóbb kőrist ültessen. (Egész pontosan: keskenylevelű kőrist, azaz Fraxinus Angustifolia „Raywood”-ot, ahogy azt Lészay Zsolttól megtudtuk.)

A munka szünetében finom falatokkal és üdítővel (többféle üdítővel) frissültek fel a segítőkész idénymunkások, sőt még rövid születésnapi ünneplésre is sor került. A csoportkép sem maradhatott el, természetesen. Nézzük meg bátran a ma délelőtti munkáról készült képsorozatot és minivideót, s akkor biztosan kedvünk támad, hogy a jövő évi őszi nagytakarításon mi is részt vegyünk. (Ámbár… már tavasszal is akad némi takarítani való! 🙂 )

[Fotó: Ilona János, Páll Mária]

« A 2 »