Kulturális sokszínűség: indul a 9. Bölcs Diákok vetélkedő

bolcs_diakok_sav

November 2-ig jelentkezhetnek a középiskolások a Communitas Alapítvány Bölcs Diákok vetélkedőjére, amelynek mindenkori célja, hogy interaktív módon, szórakoztató feladatok révén ösztönözze tanulásra a diákokat. A legjobban teljesítő tíz csapat nyereménye ezúttal is egy élménytábor lesz. 

Kulturális sokszínűség címmel szervezi meg a Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő kilencedik kiadását 2018. októbere és 2019. augusztusa között a Communitas Alapítvány. „A vetélkedő mindenkori célja, hogy interaktív módon, szórakoztató feladatokkal ösztönözze tanulásra a diákokat, és rávilágítson az egyes tudományágak közötti kapcsolatokra a mindennapi használatban.” – nyilatkozta Sólyom Réka programkoordinátor, a Communitas Alapítvány munkatársa.

Az idei vetélkedőn a tanulók olyan európai népcsoportok kultúrájával ismerkedhetnek meg, amelyek sajátos jellege abból származik, hogy jelenleg kisebbségként élnek egy más nemzeti többségű országban. Gondoltunk itt a katalán, flamand vagy akár grúz, örmény kultúrákra.” – hangsúlyozta Mihályfalvi Katalin, a vetélkedő feladatlapjainak kidolgozója.

Az idei vetélkedőre is 3-4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várják, vezetőtanárok kíséretével, akik november 2-ig iratkozhatnak fel a vetélkedőre: www.bod.communitas.ro.  A verseny öt fordulóból áll, az első három online rendszerben fog működni a vetélkedő honlapján, majd az elődöntő és a döntő egy televíziós vetélkedő keretében zajlik, ahol 10 csapat mérheti össze tudását.  A legjobban teljesítő 10 csapat idén is élménytáborban vehet részt a Communitas Alapítvány jóvoltából.

A vetélkedőről ITT található részletes információ.