Csikys sikerek a IV. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián

sportolimpia_sav

Idén szeptember 18–22. között rendezték meg a negyedik Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiát Kolozsváron. Iskolánkat 11 diák képviselte, köztük két tavalyi végzősünk is, akik a versenyszabályzat értelmében részt vehettek a versenyen. 

A csikys küldöttség tagjai, betűrend szerinti sorrendben: Antal Benjámin (X. A),  Bacoș Alex (XI. A),  Borbély Hunor Attila (X. A),  Kovács Róbert (X. B), Lovas Loránd (XI. A),  Mezei Norbert (tavalyi végzős), Németh Balázs (XII. A), Simon Botond (XI. C), Simon András (tavalyi végzős), Sipos Richárd (X. A),  Szimcsák Tamás (X. A).

A Csiky Gergely Főgimnáziumot képviselő röplabdások a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum és a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum csapatát egyaránt 2:0-ra legyőzték, de a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum ezúttal is „túl nehéz falatnak” bizonyult, így lemaradtak az aranyéremről, viszont gazdagították iskolánkat egy nagyon rangos második helyezéssel.

A röplabda csapat ezüstérme mellett a fiúknak sikerült egy aranyéremet is elhozniuk, mégpedig strandröplabdában. Az ügyes párost Lovas Loránd (XI. A) és Simon András (tavalyi végzős) alkotta.

Idén iskolánk kosárlabda csapata is indult a megmérettetésen, ám nekik ezúttal nem jutott babér. Reméljük, a röplabdások folyamatos sikereit látva a kosarasok is összeszoknak és jövőre csatlakoznak a nyertesek sorához. Sipos Richárd az atlétikai versenyszámok közül az 1000 méteres futáson is ratjhoz állt, és 9. helyezést ért el.

Diákjainkat Rónai Helén testnevelés tanárnő kísérte el, az utazási költségek fedezéséhez pedig részben a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület járult hozzá.

Gratulálunk a sportolimpián részt vett valamennyi csikys diáknak és felkészítőjüknek, Erdei Emese tanárnőnek is!

További részleteket és fotókat a sportolimpiáról itt találhatunk: http://sportolimpia.ro/.

[Fotó: http://sportolimpia.ro/category/fotok/]

« A 2 »