„Mától ti is az iskolánk múltjához tartoztok.” – Végzősök ballagása, 2018

ballagas_2018_sav

Minden diák életében eljön a perc, mikor nem csak az „első emeletnek”, hanem az egész iskolának, az összes tanárnak és a megszámlálhatatlanul sok leckének, dolgozatnak is búcsút kell mondani, hiszen véget ér az a tizenkét év, melyet az életre való felkészüléssel töltünk. Május 25-én újabb négy osztály diákjainak sikerét ünnepeltük, hiszen idén ők is elballagtak. 

A rendezvényt Dr. Muntean Tibor igazgató úr nyitotta meg, majd Bognár Levente alpolgármester és Pellegrini Miklós megyei főtanfelügyelő-helyettes is köszöntötte az egybegyűlteket, de főként a ballagókat. Ezt követően a diákok búcsúbeszédeire is sor került: a tizenegyedikesek nevében Kurunczi Viktória (XI. A) köszönt el, a ballagók nevében pedig Back Annamária, XII. A osztályos tanuló búcsúzott. Ezután a kulcsátadásra és a szalagkötésre is sor került: a végzősöket Hegyi Boglárka (XII. A), Péter Adél (XII. B), Oláh Ibolya (XII. C), valamint Kovács Rudolf (XI. SP) képviselték, míg a tizenegyedikeseket Mureșanu Anna (XI. A), Gyüre Barbara (XI. B), Bíró Endre (XI. C) és Kalmár Gábor (X. SP).

A díjátadást, szokás szerint, az osztályfőnökök kezdték. Elsőnek Lévai Ildikó tanárnő jutalmazta a turizmus szak legjobbjait, majd Drasztyl Andrea és Lehoczky Attila osztályfőnökök értékelték ki a XII. A diákjainak idei teljesítményét. Végül Rudolf Ágnes és Pálfi Anett tanárnők is átadták a közgazdaság szak legeredményesebb tanulóinak járó díjakat. Mivel a versenyekbe és extrakurrikuláris tevékenységekbe fektetett munka meghozza gyümölcsét, a kimagasló teljesítményű diákokat is jutalmazták.

A négy év legeredményesebb diákjának járó Wieser Tibor-díjat idén Hegyi Boglárka (XII. A) érdemelte ki, s ezt Hadnagy Éva, a Wieser Tibor Alap kurátora adta át. A Csiky-Csuky diáklap, valamint a weblap szerkesztői Böszörményi-díjban részesültek, melyet Komlódi Olga, a Concord Media Kft. gazdasági igazgatója, valamint az iskola ajándékaival kiegészítve Rudolf Ágnes magyartanár és Ilona János számítástechnika tanár, a weblap szerkesztője adott át. Kranowszky Nagy Andrea, az Alma Mater Alapítvány elnöke három, az iskolai tevékenységeken kívül is sikeres diákot díjazott, mégpedig a XII. A osztály három tagját: Mészár Zsófiát a sport aerobik terén elért eredményeiért, Pattus Dorottyát a képzőművészeti tevékenységéért, Kurunczi Enikőt pedig közösségépítő munkájáért. Dr. Vekov Károly, az Erdélyi Kárpát Egyesület elnöke Kurunczi Enikő (XII. A) személyében a történelem iránt legjobban érdeklődő diákot tüntette ki, a díjat dr. Muntean Tibor igazgató nyújtotta át.

A versenyeken elért eredményekért újabb díjak jártak. Az idei végzősök számos tantárgyból jeleskedtek, hiszen a matematika, magyar, közgazdaság, turizmus, sport, vallás és képzőművészet területén is sikeresek voltak. Emellett a végzős kórustagokat és az iskolai rendezvények hangosítóit is díjazták. Köszönjük a különdíjak felajánlóinak, illetve a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek az önzetlen támogatást. (Szerk. megj.: a díjazottak és a különdíjasok részletes listáját a tanév végén külön bejegyzésben közöljük.)

Az ünnepség, melyet Bíró Emese, az iskola szülői bizottságának alelnöke is megtisztelt jelenlétével, lezárásaként az osztályok egy-egy általuk választott dalt előadva külön-külön is elbúcsúztak. Ezután Király Árpád marosi főesperes megáldotta a jelenlévőket, majd egy közös ének közben, a léggömbök magasba engedése után elkezdődött a virágok átadása.

Minden végzős diáknak gratulálunk, és sok sikert kívánunk az érettségihez, illetve az egyetemi felvételikhez is!

[Fotó: Fodor Tímea, Ilona János, Juhász Alexandra]

« A 3 »