Csikys gyakorlócégek versenyben

gyakorlocegek_nagyvarad_sav

Április 26-án, csütörtökön (a gyakorlócégek országos vásárával egyidőben) került megrendezésre a Gazdálkodj okosan című verseny, a magyar tannyelvű iskolák gyakorlócégeinek országos megmérettetése, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tornatermében. Iskolánkat két gyakorlócég is képviselte ezen az eseményen: a XI. B osztályosok World Journey Kft. utazási irodája, Hasas Paul tanár úr felkészítésével és a XI. C osztályosok Sweet Life Kft. cukrászdája, Tóthpál Renáta tanárnő felkészítésével. 

A versenyre egész Erdélyből, Székelyföldről és Magyarországról érkeztek csapatok. Az első fázis a stand felépítése volt. Ezt követően került sor a megnyitóra, majd elérkezett a tranzakciók ideje is. A cégek ugyanis ellenérték fejében (alkalmi bankkártya) termékeket vagy szolgáltatásokat voltak hivatottak nyújtani a vásárlóknak, akik nagyobbrészt az iskola diákjai közül kerültek ki, de a cégek is vásárolhattak egymástól. A megmérettetés során a pontozásért felelős zsűri tagjai minden standot végiglátogattak, különböző kérdéseket tettek fel és nemegyszer ki is használták a cégek nyújtotta szolgáltatásokat.

Ezzel párhuzamosan fogyasztóvédelmi verseny is zajlott. Ez egy két fordulós megmérettetés volt. Az első forduló egy dolgozat beküldése volt, amelyben a cégeknek be kellett mutatniuk a fogyasztóvédelmi intézkedéseiket három kategóriában: fogyasztóbarát ügyfélszolgálat, fogyasztói tudatosságot ösztönző tájékoztatási rendszer, kiemelt figyelmet igénylő fogyasztók védelmét és segítését szolgáló rendszer. A második forduló a helyszínen volt, amikor a csapat egyik tagjának meg kellett védenie a beküldött dolgozatot, illetve a témával kapcsolatos kérdésekre válaszolt. A Sweet Life Kft. részéről erre Bíró Endre vállalkozott.

Az eredményhirdetésre ebéd után került sor, díjakat a különböző kategóriákból (legtöbb tranzakció lebonyolítása, legszebb stand, legjobb marketing anyagok) csak a legjobbak vihettek haza, nem volt második és harmadik díj, ahogy más versenyeken megszoktuk. Iskolánk Sweet Life gyakorlócége a fogyasztóvédelmi versenyben a legjobb helyezést érte el a kiemelt figyelmet igénylő fogyasztók védelmét és segítését szolgáló rendszer versenykategóriában és ezzel elnyerte a Fogyasztóbarát Diákvállalkozás címet. Ez egy komoly eredmény és nagyon büszkék vagyunk rá!

[Fotó: Tóthpál Renáta]