Egy kisgyermek segítségre szorul…

detari_hanna_vagottKedves pedagógusok, diákok, szülők, hozzátartozók!

Jótékonysági akcióra hívjuk fel iskolai közösségünk valamennyi tagjának figyelmét.

Détári Csaba és Détári Annamária (szül. Rocioiu), iskolánk két volt diákjának 3 éves leánya, Hanna súlyos betegségben szenved. Wilms-tumor támadta meg a jobb veséjét, s a rák már áttéteket képezett a gyermek tüdejére is. A kislány előzetes kemoterápiás kezeléseket kap (kettőn már túl van, összesen 6-ra van szüksége), hogy sebészeti úton eltávolíthassák a daganatot. A műtétre idén május 4-én kerülhet sor a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinikán, a beavatkozás ára azonban 28–30 ezer euró, amely összeget a család önerőből nem tudja előteremteni. 

Iskolánk jótékonysági előadással és sütivásárral szeretne hozzájárulni a Détári család anyagi támogatásához. Mindkét rendezvény március 12-én, hétfőn, 18 órai kezdettel lesz a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében. Az előadásra szívesen várunk jelentkezőket (ének, tánc, szavalat stb. kategóriákban), a sütivásárra pedig természetesen bárki süteményekkel tud besegíteni.

Détári Hanna műtétjére adományokat február 22-től, csütörtöktől kezdődően az iskola titkárságán elhelyezett dobozban is el lehet helyezni.

Hanna betegségéről és a jótékonysági felhívásról a helyi sajtóban, a Nyugati Jelen és az Aradi Hírek weboldalán is olvashatunk.