Sportmezeket kaptak ajándékba a legfiatalabb csikys kosarasok

brosovszky_sportmezek_sav

Az Aradi Brosovszky Akadémia és Mihălțian István, iskolánk egykori tanulója kosárlabda mezeket adományozott a Csiky Gergely Főgimnázium I–IV. osztályos kosárlabda csapatának. 

Az elmúlt tanévben iskolánkban is megkezdődtek az elemi osztályosok tehetséggondozó délutáni foglalkozásai, köztük a kosárlabda szakkör. Az Arad Megyei Kosárlabda Egyesület (AJBA – Asociația Județeană de Baschet Arad) éppen az elemi iskolásoknak szervez kosárlabda mérkőzéseket, amelyeken kisebb-nagyobb sikerrel mi is rendszeresen részt veszünk. E korosztály számára az iskolák közötti bajnokságokon nincs lehetőség versenyezni, ezért mindezidáig nem rendelkeztünk kis méretű mezekkel.

Január 19-én, pénteken viszont változott a helyzet: az Aradi Brosovszky Akadémia kosárlabda-szakosztályának vezetője, Brosovszky Monica és Mihălțian István, iskolánk egykori tanulója 30 mezt adományozott a Gimnáziumi Kosárlabda Ligában szereplő két csikys csapatnak. A kisdiákok örömében osztozott Tóthpál Renáta, iskolánk igazgató-helyettese, és az ifjú kosarasok testnevelés tanára, edzője, e sorok írója is. A szétosztást is Mihălțian István végezte, akinek a közbenjárására került sor az adományozásra. (S akinek a felajánlásából 2016. december 16-án 23 számítógépet tudtunk rászoruló diákoknak ajándékozni.)

Ahogy a fenti képen is látszik, iskolánk kisdiákjai a kosárlabda mérkőzéseken gyönyörű piros- fekete, Csiky Gergely feliratos mezekben játszhatnak majd. Szurkoljunk nekik buzgón!

[Fotó: Ilona János]