„Ne szúrd el a kari-ered” – Drogprevenciós előadás diákoknak, felnőtteknek

drogprevencio_kaloz_janos_sav

A Pro Schola Csiky Gergely Egyesület meghívására december 13-án, szerdán Kalóz János György pszichológus, addiktológus, a kolozsvári Báthory Prevenciós Iroda vezetője látogat iskolánkba. Délelőtt a diákok, délután 6 órakor pedig a felnőttek, szülők, pedagógusok számára tart előadást a különböző függőségekről. 

„Ne szúrd el a kari-ered. Ez a mottóm, ez alapján élek és teljesítem a hivatásom. Tanulmányaimat a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia Karán végeztem. Szakterületem a drogprevenció és a függőségek.” Így kezdi bemutatkozását Kalóz János György a weboldalán. Majd röviden magyarázza az addiktológia lényegét: „Mesterségem címere: A, mint addiktológus. Az addiktológus magyarra fordítva annyit jelent, hogy függőségekkel, pontosabban függőségben, vagy attól szenvedő emberekkel foglalkozik. Hivatalos megfogalmazása szerint az addiktológia szenvedélybetegségekkel foglalkozó tudomány, az addiktológus pedig szenvedélybetegekkel foglalkozó szakember.”

A Ne szúrd el a kari-ered – A függőségekről fehéren feketén című ingyenes előadás szerdán 18 órakor kezdődik a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében és körülbelül két órát tart.